Поредна вечер на протести в някои градове на страната.  

...
Поредна вечер на протести в някои градове на страната.  
Коментари Харесай

Поредна вечер на протести: Нови блокади и шествия

Поредна вечер на митинги в някои градове на страната.
 
Пета вечер пътен възел „ Даскалово “ край Перник е блокиран и непристъпен за коли поради протестиращи.

Блокадата стартира от квартал „ Изток “ в града, като протестиращите се изнесоха пешком към пътното оборудване. Входовете, изходите на пътното оборудване, директното платно на автомагистрала „ Люлин “ са безусловно блокирани. Вчера същото място беше освободено за прекосяване към 20:15 ч. След това протестиращите пресякоха още едно обходно шосе, през Голямо и Мало Бучино, където също краткотрайно се образува колона от коли. След което хората се насочиха към постройката на общината и тя беше обсадена. Протестиращите приканиха Жандармерията да смъкна каските и униформените го направиха, последваха ръкопляскания и поддръжка от хората, стиснаха си ръцете и митингът завърши.

 
Пореден митинг и на майките на деца с увреждания се организира в София .
 
Точно в 17:30 ч., както всяка вечер, започнаха да се събират майките и хората, които ги поддържат пред Министерския съвет. Те настояха за оставката на вицепремиера Валери Симеонов поради изявлението, с което ги назова „ кресливи дами с сякаш заболели деца “. Малко преди 18:30 ч. потегли обичайното протестно шествие към постройката на НФСБ на ул. „ Раковски “ 134.
 
„ Валери срам, оставка и затвор “ и „ Всеки ден ще е по този начин до оставката “, скандираха протестиращите. Пред постройката на НФСБ прозвуча химнът на България. След това протестното шествие потегли назад към Министерския съвет. На връщане към митинга на майките се причислиха и към 20 протестиращи в отбрана на кмета на „ Младост “ Десислава Иванчева, които се събраха пред постройката на Съдебната палата.
 
За на следващия ден е планувано автошествие. То ще стартира в 18:15 ч. пред постройката на Българска народна банка, като ще потеглят в 18:30 ч. Не е ясна посоката.-->

След като поредно блокираха кръстовищата пред Катедралата и Общината, протестиращите във Варна стигнаха до Аспаруховия мост, съобщи организация „ Фокус “. В момента по оборудването не се движат коли. Преди да стигне до него, множеството за малко блокира бензиностанция от огромна верига, която се намира на метри от моста. На място има служители на реда и регулировчици, които не позволяват коли в региона на шествието. Униформените наблюдават на митинга да не се позволява ескалация на напрежение.
 
Спонтанен митинг имаше и във Велико Търново , на изхода за София. Протестиращите бяха  със своите коли. Исканията им са за по-високи приходи и по-висок стандарт на живот за младежите. Протестиращите демонстрираха своите претенции спокойно, на паркинг в града, без да блокират пътища или да пречат на придвижването.

И довечера група протестиращи се събраха пред постройката на Областна администрация в Шумен . Те показаха неодобрение против работата на ръководещите и желаеха оставката на Валери Симеонов. Сред недоволството на хора от протестиращите не престават да бъдат изискванията на живот, както и ниските приходи.

Добрич също излезе на митинг против високите цени на горивата, високите налози, ниските приходи и неефективното ръководство на страната.
 
Протестът стартира с автошествие с развети знамена, флагове и надути клаксони. Те минаха през централните булеварди на града и направиха обиколка. Около 20:00 ч. хората се събраха пред постройката на общината, където са към момента. Те са издигнали плакати „ Системата ни убива “, „ Оставка “, „ Времето ви изтече “, „ Ние нямаме политици, а имаме платени марионетки “.
 
Хората обявиха, че митингът към този момент не е единствено на майките на деца с увреждания, а на всички жители и на целия народ. Поискаха оставката освен на вицепремиера Валери Симеонов, само че и на цялото държавно управление и споделиха, че няма да се откажат, до момента в който настояванията им не бъдат изпълнени. Утре вечер още веднъж протестиращите ще се съберат в Добрич пред общината, само че към този момент няма да има автошествие, а в неделя ще има и пладнешки митинг.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР